Sayfalar

8 Aralık 2010 Çarşamba

İşkembe Çorbası

Malzemeler,

1 kilo  işkembe,
Yarım limon,
Bolca sarımsak
Sirke,
Tuz

İyice yıkadığımız işkembeyi el büyüklüğünde parçalar halinde, 2-3 diş sarımsak, kabuğuyla yarım limon atarak 15 dk haşlıyoruz. Ben digicookta 15 dk.lıkçorba  ayarında pişirdim. sonra bu suyu döküp işkembeleri istediğimiz ufaklıkta doğruyoruz . Tekrar tencereye alıp bu sefer suya tuz 2-3 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı kadar sirke ilave ediyoruz digicookta et bölümünde pişiriyoruz. eğer hala işkembelerde sertlik  varsa bir et  programı daha pişirebiliriz ben öyle yaptım. En son 2-3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurtayı iyice çırpıyoruz terbiyemizi 1  kepçe corba ile  ılıştırıp  kaynak durumda olan corbaya hızlıca karıştırarak ilave ediyoruz. 1 taşım daha kaynatıp üstüne yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirip sarımsak ve sirke ile servis ediyoruz.

Biz eşimle  cok severiz ama dışarıda bir porsiyonuna  1 kilo işkembe parası verip temizliğinden şüphe duyarak içtiğimiz halde niye daha önce evde yapmayı  denemedim bilemiyorum. Hep zor  gibi  geliyordu  herhalde  :))
Not: Niye İlk suya kabuklu limon ekliyoruz ve o suyu atıyoruz bilmiyorum kasap işkembeyi  alırken öyle tarif etti Terbiyesine un ve limon koyduğumuzda çorba çabuk kesiliyormuş onun için koymadık. Onuda Uzman TVden Recep Usta söyledi :))

5 yorum:

  1. ımmm çokk severim işkembe çorbasını emeklerine sağlık arzucum

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık arkadaşım.süper lezzetli olsa gerek senin ellerinden.
    emeklerine sağlık arzucummm

    YanıtlaSil
  3. arzucum bugün tarifini defterime gecirdim terpiye için bütün yumurtamı kullandın? yumurtanını sarısını kullanırdım hani beyazı hemen pırtılaşır cavabını bekliyorum canım biran önce bende yapmak istiyorum rahmetli anacığım hep yapardı senelerdir yemedim güvenip dışardada yememiştim

    YanıtlaSil
  4. yurdagülcüm ben bütün yumurta kullandım ama düdüklüde yaparsan terbiye ekledikten sonra tekrar kaynatmamak gerekiyormuş aklında olsun .

    mintininmutfağı cok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...