Malzemeler,
1 kilo işkembe,
Yarım limon,
Bolca sarımsak
Sirke,
Tuz
İyice yıkadığımız işkembeyi el büyüklüğünde parçalar halinde, 2-3 diş sarımsak, kabuğuyla yarım limon atarak 15 dk haşlıyoruz. Ben digicookta 15 dk.lıkçorba ayarında pişirdim. sonra bu suyu döküp işkembeleri istediğimiz ufaklıkta doğruyoruz . Tekrar tencereye alıp bu sefer suya tuz 2-3 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı kadar sirke ilave ediyoruz digicookta et bölümünde pişiriyoruz. eğer hala işkembelerde sertlik varsa bir et programı daha pişirebiliriz ben öyle yaptım. En son 2-3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurtayı iyice çırpıyoruz terbiyemizi 1 kepçe corba ile ılıştırıp kaynak durumda olan corbaya hızlıca karıştırarak ilave ediyoruz. 1 taşım daha kaynatıp üstüne yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirip sarımsak ve sirke ile servis ediyoruz.
Biz eşimle cok severiz ama dışarıda bir porsiyonuna 1 kilo işkembe parası verip temizliğinden şüphe duyarak içtiğimiz halde niye daha önce evde yapmayı denemedim bilemiyorum. Hep zor gibi geliyordu herhalde :))
Not: Niye İlk suya kabuklu limon ekliyoruz ve o suyu atıyoruz bilmiyorum kasap işkembeyi alırken öyle tarif etti Terbiyesine un ve limon koyduğumuzda çorba çabuk kesiliyormuş onun için koymadık. Onuda Uzman TVden Recep Usta söyledi :))
ımmm çokk severim işkembe çorbasını emeklerine sağlık arzucum
YanıtlaSilsağol canım
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.süper lezzetli olsa gerek senin ellerinden.
YanıtlaSilemeklerine sağlık arzucummm
arzucum bugün tarifini defterime gecirdim terpiye için bütün yumurtamı kullandın? yumurtanını sarısını kullanırdım hani beyazı hemen pırtılaşır cavabını bekliyorum canım biran önce bende yapmak istiyorum rahmetli anacığım hep yapardı senelerdir yemedim güvenip dışardada yememiştim
YanıtlaSilyurdagülcüm ben bütün yumurta kullandım ama düdüklüde yaparsan terbiye ekledikten sonra tekrar kaynatmamak gerekiyormuş aklında olsun .
YanıtlaSilmintininmutfağı cok teşekkür ederim :)