Sayfalar

7 Ocak 2011 Cuma

Blogum Hakkında...

Benim burda paylaştığım açıklamaların hepsi yabancı sitelerden (çoğunlukla ravelry.com) ücretsiz olarak paylaşılmış projelerin, ingilizcesinden ve coğu  zaman da şemasından okuyup ilmek ilmek Türkçe'ye cevirdiğim açıklamalardır. Benden önce tabiki örenler olmuştur ama bu bloga koyduğum, çalınmasına karşı bir parça önlem olarak şablonlayıp üzerine adımı yazdığım ve mutlaka orijinal açıklamanın adresini gösterdiğim yani kısaca eklediğim tüm açıklamaların Türkçeye cevirme konusunda emekler bana aittir. Başkasının  emeğini allayıp pullayıp kesinlikle sizlerle paylaşmıyorum.

Bütün bunları  reklamımı yapayım yada övüneyim diye anlatmadım sadece burda gördüğünüz ve göreceğiniz bütün acıklamalarda  Türkçe'ye cevrilmesinin benim emeğimin olduğunu bilin istedim. Bir yerlerden görüp derleyip paylaşmıyorum .
Başka  bir kişi de belki aynı modelin orijinal tarifinden yine Türkçe' ye cevirisini yapar o da onun emeğidir saygı duyarım.

Aslında acıklamasını yaptığım modeller bu eklediklerimden ibaret değil ama maalesef  blog ortamı hem suistimale daha acık  bir yer, hemde konu hakkında her türlü sorunun sorulup  cevaplanması mümkün değil. Burda hem pratik hemde her düzeyde örgü bilen  bayanları düşünürek, yeni başlayanlar rahatca yapabilsin, usta örgücülerin de hoşuna gitsin diye sınıflandırabileceğimiz modelleri paylaşıyorum.
Daha emek ve zaman  isteyen modelleri de yetkili olduğum forumlara ekliyorum..

8 yorum:

  1. bu açıklamanın nedeni umarım canını sıkan birileri değildir canım öyleyse çok üzülürüm bu arada bloğun çok sevimli olmuş

    YanıtlaSil
  2. canımı sıkan olmadı cok şükür :) sağolasın canım üzülme sen. öylesine yazdım belki merak eden vardır bu acıklamaları nerden nasıl hazırladığımı diye detaya indim azcık bilmeyenler için. Tv.de bir selanik hırkası bebe hırkası cıktı kimse paylaşamıyor ya herkes sahiplendi yılların modelini :)) yarın öbür gün benimde başıma gelmesin :))

    YanıtlaSil
  3. güzel paylaşımların için teşekkürler arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Arzu Hanım yaptığınız örgü açıklamalarıyla bir çok kişiye yardımınız dokunuyor buna ancak teşekkür edilir, elinize ağzınıza sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Emeklerine,yardımlarına kısaca güzel yüreğine sağlık canım.
    Bence güzel ve yerinde bir açıklama olmuş:)
    sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu modelleri Türkçeye çeviriyor olmak başlı başına bir emek ve zaman gerektiriyor. Kim ne derse desin çok önemli bir paylaşım bu. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. canım benim blogumada yazdım ama birde buraya yazayım yolladığım selamın yerine ulaşması süper oldu. bu açıklamayı yapmana vesile olduysam mutlu olurum çünki yaptığın iş teşekkürü fazlasıyla hakediyor yorumundan sonra herkes bilsin diye bende yazıma not olarak ekledim.
    emek sahiplerine saygı en hassas yanım.(şalın adını özellikle yazmadım gelip burdan okunsun istedim:)) )
    canım birde nacizane bir hatırlatmam olacak.
    bu Dana's şalın son kısım açıklamasında çok takıldım diğer orjinali yeşil olan şalın açıklamasından çıkardım örnek sonrası kısım ikisinde de aynı onu not olarak yazına ekle istersen.
    kocaman öpüyorum bu ajurlu şalları çok beğeniyorum tekrar teşekkür edeyim gelmişken

    YanıtlaSil
  8. güzel yorumlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. amacım dediğim gibi övünmek şımarmak değildi. Bilmeyenler için yazdım.
    Örgü Çantam; evet aslında senin yazından sonra aklıma geldi Orijinalden ceviri olmadığını düşünenler olabileceği daha önce hiç aklıma gelmemişti onun için detaylı birşekilde yazayım dedim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...