Antep Usulu Peynirli İrmik Helvası
Cok severek yedigimiz bir helvadır. Yıllar önce Emine Beder'den ögrenmiştim sonra tarifi kaybetmişim gecenlerde boya badana sırasında buldugumda cok sevindim.
Fıstık koymak istiyorsanız önce fıstıklar kavrulur ben koymuyoru . 2 bardak irmik agır ateste uzuuuun bir süre kavrulur, Rengi dönünce icine 1.5 bardak toz seker eklenerek kavurmaya devam edilir
Bu arada kavururken baska yerde 4 bardak su kaynatılır kavrulmus olan irmiğe kaynar su ilave edilir hafif bir karistırdıktan sonra hemen ocak kapatılır İrmik suyunu kendi kendine ceker ve demlenir. Suyu cekince daha sıcakken bir avuc ince dogranmıs kaşar, dil yada suda beklemiş antep peyniri (ben bu sefer suda beklettiğim çeçil peyniri kullandım) eklenerek peynirin erimesi icin iyice karıstırılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın