Sayfalar

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Tahıllı Ekmek


Geçen gece sahura tahıllı ekmek yapayım dedim. Karışım zaten hazır satılıyor. Karışımı suyunu yağını mayasını vs. yoğurma kabına koyup makineye yerleştirdim. Menüden seçimini yaptım fakat gramaj ve kabuk seçimini dijital ekrandan göremedim. Ne çabuk bozuldu saati gösteriyor da niye öbürkileri göstermiyor diye söylenirken yaklasık 2 saat sonra farkettim ki makineyi  kek programına ayarlamışım onun için kabuğu gramajı göstermemiş ekran :p
 Kek programında fazlaca karıştırdığı için ekmeğimiz mayalanıp kabarmaya fırsat bulamadan pişmiş. Niye bu kadar şeyi anlattım bir gün başınıza gelirse olmaz deyip yarısında vazgeçmeyin  Görüntüsü pek hoş olmasada tadı güzeldi :)

4 yorum:

  1. En iyisi de evde yapıp temizliğinden emin olarak yemek.Ellerine sağlık süper olmuş.

    YanıtlayınSil
  2. cok teşekkür ederim sağolun :)

    YanıtlayınSil
  3. Afiyet şeker olsun canım misss gibi ekmek kokusu yayılmıştır.
    Bende evde yapıyorum ekmeğimi.Kendi yaptığının tadıda bir başka oluyor.
    Canım önemli olan tadı.Böyle yanlışlıklar yapalım ki yeni şeyler keşfedelim.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık arzucum eminim nefiss olmuştur bende bazen normal ekemk yapıyorum sıcak sıcak yağlayıp yemesi güzel oluyo.

    YanıtlayınSil

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...