Dün son anda karar verip iftara kadar yetiştirdiğim irmik helvası. Tarifini anneanneninemekleri blogundan aldım. Ben daha önceden Emine Beder'den antep usulu irmik helvası yapıyordum içinde kaşarpeyniride oluyordu ama o tarifi kaybettim. Artık yeni tarifim bu. Cok güzel oldu. Bilmeyenler olursa diye kısaca anlatayım
1 su bardağı irmik
1 kaşık kadar tereyağ (orjinali 1 çay bardağı sıvıyağ idi)
Yarım litre süt
1 su bardağı şeker
İri kıyılmış ceviz
İrmiği yağda devamlı karıştırarak kavuruyoruz ama yakmamaya özen gösterelim. Bir süre sonra rengi dönüyor herhalde 10-15 dakikayı bulur. Renk dönünce cevizleri de ekleyelim birkaç kere daha karıştıralım. Sonra şekeri ekleyip irmikle harmanlansın diye bir karıştıralım . Üzerine sütü ekleyelim. İlk planda corba gibi görünecektir süt fazlamı oldu diye düşünmeyin yine devamlı karıştırarak sütü çekmesini sağlayın. Dibi tutabilir karıştıralım. Artık karıştırırken yoğurmalık hamur kıvamında toplanmaya bağlayınca olmuş demektir. Ocağı kapatıyoruz. şekilli kalıp isterseniz onlara yada istediğiniz bir kaseye tabağa alıyorsunuz. Servis sırasında üzerine ceviz parcaları atabiliriz. Afiyet olsun
Canım beğendiğine çok sevindim.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Ben daha çok Busenin hünerlerine takıldım.Benim de minik bir Busem var 10 aylık.Torun sevgisi bambaşka.Sizinki de çok şeker Allah bağışlasın ,nazarlardan saklasın inşallah.Sevgiler
YanıtlaSilımmm nefiss görünüyo canım ellerine sağlık tatlı türü her şeyi severim.afiyet, şifa olsun inşlh.
YanıtlaSilAllah bağışlasın Allah ömür verir inşallah ama ben torun göremem gibi geliyor :)
YanıtlaSilYurdagülcüm beraber yesek keşke