Sayfalar

5 Nisan 2010 Pazartesi

Patates Tepeleri

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra sıcakken eziyoruz. İçine tuz ve limon suyu katarak püre haline getiriyoruz. Şekilli  silikon küçük kek kalıplarına patatesleri doldurup dolapta soğumaya bırakıyoruz.
1-2 saat beklerse güzel olur Servise yakın kalıplardan çıkarıp ortasına ister sarımsaklı yoğurt ister amerikan salatası koyuyoruz. Üstünü kornişon turşu yada nane-pulbiberle süslüyoruz. Kek kalıplarının ortasında boşluk yoksa çay kaşığı ile oyabilirsiniz. Benim bu resimdekiler sıcakta beklediği için yoğurtlar biraz akmaya başlamıştı. Siz servise yakın yoğurdu koymaya özen gösterirsiniz. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. s.a.
    öncelikle günaydın,hayırlı haftalar canım.ellerine sağlık,ben de yapıyorum zevkle de yeniyor ama ben yuvarlak yapıp ortasını çukur bırakıp yoğurdu oraya koyuyordum,bu minik kek kalıpları de iyi fikir.a.e.o.

    YanıtlayınSil
  2. Cok guzelmis ..Cok begendim

    YanıtlayınSil
  3. sunum harika eline sağlık canım...

    YanıtlayınSil
  4. Çok güzel.hem basit hem patatesle..

    YanıtlayınSil
  5. patatesli olan herşeyi nasıl olursa olsun yerim. Buda harika görünüyor. Mutlaka denyeceğim

    YanıtlayınSil
  6. patatesli olan herşeyi nasıl olursa olsun yerim. Buda harika görünüyor. Mutlaka denyeceğim

    YanıtlayınSil

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...