Sayfalar

10 Ağustos 2010 Salı

2 Saatlik Kreş Maceramız :)

Dün sabah kreşe başladık. Sabah gittik Buse arkadaşlarıyla tanıştı. Neyse detaylara girmeden anlatayım. Kahvaltı sırasında Buse cok ağladı yanına gitmek zorunda kaldım. Kahvaltıdan sonra bahceye cıktılar ordaki cocuklar azılı :)) Biri diğerinin üsüne araba sürüyor. öteki kaydırakta diğerinin üstüne kayıyor falan. Buse aptalladı biraz etrafındakileri görünce. Sus pus öyle kenarda sinen bir çocuk değildir ama anlayamadı olayları :))


Yukarı cıktılar caillou saati biraz tv. seyrettiler. Tv odasında da biri yatıyor öbürü  ayağı ile üstüne basıyor. Birisi ayağındaki terliği boğazına kadar sokmuş diğer köşede cocuklar biri diğerini öpücem derken kafasını kötü çarptı duvara. Öğretmenler sadece karşıdan yapma oğlum demekle  yetiniyorlar. 2-3 yaş cocuklar oyun yaptıklarını sanıyorlar tabii.


Tam  boyamaya geçeceklerdi ki Buse'den önce bana geldiler. İçimden dedim tamam buraya kadar. Henüz daha kayıt olmamış para ödememişken gidelim. Ben Buse'ye faydası olacak diye gönderecektim ama aklım  hep orda kalacaktı. Acaba ağlattılar mı düştü mü çarptı mı rahat olamayacağım.


Calışıyor olsam mecbur bırakacağım ama  üstüne para verip evde cocuğum ne oldu diye dertlenmek anlamsız geldi.


Yinede  hakkını vermek lazım 1.5 yaşında bir kız vardı. Kalem tutması, parkta o karmaşa da kendinden emin tavırları, benim yediğim kadar lokmayı ağzına tıkıştırınca ses etmeden yemesi sanırım yuvanın yararları.

10 yorum:

  1. arzucum canım en iyisini düşünmüşsün nasıl olsa şimdilik evdesin kreşi düşünme çünkü orda çokk farklı aile yapısından çocuklar var artık eskisi gibi değil çocukların gözü acık tv lerden oyunlardanda etkilenip vurucu kırıcı oluyolar tabiri caizse arsız oluyolar onlarla baş etmeside zor.buse için en iyisi onun yaşında senin arkadaşlarının çocuğu evde gözünüzün önünde oynaması veya parkda oynarken edindiği arkadaşaları hepsi senin gözetimin altında inan şimdi aileler bile çokk farklı ben görünce hayretler içinde kalıyorum tavırları tipleri bunların çocuklarından ne hayır beklenir diyorum.hakkınızda herşeyin hayırlısı olması dileğiyle canım.

    YanıtlaSil
  2. Arzucum bence de,5 çocuk büyütüm Allaha şükürler olsun,sorunumuz yok.En güzel egitim evde olan,bilinçli anne ve baba kreşten daha iyidir.SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  3. yorumlarınız için cok teşekkkür ederim havva ablacım ve yurdagülcüm. Hakkımızda hayırlısı diye dua ediyorum hep zaten.

    YanıtlaSil
  4. canım kızın daha küçük sanırsam.ben 2 yaşında vermek zorunda kaldım kreşe.ama bahsettiğin şeyler oluyorsa o kreşe verme zaten.evdeyim diyosun kendi bildiğin gibi eğit ben mecbur olmasam 4-5 yaşından önce vermezdim.çocuğuna en iyi sen bakarsın:)))

    YanıtlaSil
  5. kızım 2.5 yaşında. allahtan bir mani çıkmazsa şimdilik evdeyim. Bende vazgeçtim.Ama anlattığım şeyler hemen coğu kreşte vardır. Kreşin kötü olduğunu düşünmedim 3-5cocuk biraraya gelince olabilecek şeyler.

    YanıtlaSil
  6. canım ben mesafe:)
    bir zamanalar bende büyük kızım için çok heveslenmiştim ama büyük abim kapı gibi önüme dikildi evdesin çocuğuna kendin bak orda çocuklar birbirlerinden huy öğreniyorlar yapmadıklarınıda yapmaya başlıyorlar dedi
    sen çocuğunu serbest bırak ve kendi ayakları üzerinde durmasını izle düşmek üzere olsa bile dokunma bir dahaki sefere daha sağlam basar dedi
    haklıymış:)
    şimdi kızım hasarı masarı ama yasıtlarıyla kıyasladığımda acıktığında anne ekmek demiyor gidiyor mutfağa kendi işini kendi yapıyor
    ana sınıfı zamanı okula yolla canım suan için en iyi eğitim senin eğitimin küçük buse için

    YanıtlaSil
  7. cok teşekkür ederim canımm :)

    YanıtlaSil
  8. Canım merhaba,bu sene küçük bence senin kızın,evdeysen bir sene daha senle kalsın :) Ama ben uygun zamanda verilmesinden yanayım tabii güvenilir bir yere..Canım ayrıca Mehmetler hala aynı durumdalar.Mehmetin sağlığı daha iyi şükür,geçen hafta görüştüm babasıyla..Bana seyyar satıcılık yapıyor iş bulamamış maalesef..Yardım için adreslerini ulaştırmaya çalışacağım sana mail atarım en kısa zamanda..Öpüyorum seni ve kızını sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. HAYIRLISI OLSUN ARZUCUĞUM,BENİM TORUN DA BAŞLADI MECBUREN AMA ÇOK MUTLU.ARKADAŞ ARASINDA OLMASI ÇOKGÜZEL BENCE GÜZEL DUALARINA TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  10. nehircce cok teşekkür ediyorum. Mailini bekliyorum :)

    Örgücü Ninecim; bir sene daha beklemeye karar verdim. Yuvanın cok yararı var tabi. Caillou masası aldım ona boyamalar falan yapıp duvarlara yapıştırıyoruz şimdilik.
    Oturduğum semtte cok cocuk var oyun grubu oluşturabiliriz aslında ama anneleri ile benim kafam uyuşmuyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...