Sayfalar

28 Mart 2009 Cumartesi

Mayasız poğaça



1yumurta akı (sarısı üstüne)
1 su bardağı yoğurt
125gr margarin oda sıcaklığında
yarım çay bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
1kabartma tozu
3,5 su bardağı un
iç harcına:
beyaz peynir , maydanoz



oda sıcaklığında ki yoğurt, yumurta akı ,margarini bir kapta karıştıralım sıvı yağ ,tuz ekleyelim un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyelim hamurumuz hazır olunca istediğimiz şekli verip üzerini susam veya çörek otuyla süsleyelim 170 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.


Bu tarifi bir forumda buldum. Mayasız olması çok pratik geldi. Deneyin çok güzel. Ben yaptığımda fotoğraf çekmeyi unuttum resim aynı tarife ait arkadaşımdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...