Sayfalar

28 Mart 2009 Cumartesi

Busemin PonPon Böreği (top börekler)



1 soğan
250 gr. kıyma
dolmalık fıstık
kuş üzümü
tuz karabiber
2 yufka
1 yumurta
galete unu
1 su bardağı süt


kıyma ve soğanı kavurup içine dolmalık fıstık kuş üzümü tuz karabiber çok az tarçın ekliyoruz. 2 yufkayı üst üste seriyoruz. üzerine bolca süt gezdiriyoruz yufkaların biraz yumuşamasını bekliyoruz. sonra yufkayı önce ikiye sonrada 3 parmak genişliğinde sigara böreği keser gibi üçgen kesiyoruz. geniş kısma harçtan koyup muska gibi sarıyoruz sararken şeklin düzgün olmamasına daha çok yuvarlak form vermeye çalışalım. sonra süt dolu tabağa daldırıp ıslatalım ve hemen çıkaralım. top şekli vererek elimizle fazla sütü sıkalım. önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepside 200 derecede pişirelim afiyet olsun...


Bu tarifi ilk Turuncu Tatlar blogunda görmüştüm bende bir kaç ekleme yaptım içli köfte börek arası birşey oldu. Doğumgünümüzde ikram ettim. Müthis bir görünüm süper bir tad...


2 yorum:

  1. bu tarifi turuncu tatlarda 3 yufkalı görmüştüm acaba 3 yufkayla içi kalın gibi oluyormu onuda denemişsiniz sanırım?
    dondurucya koydunuzmu yani dondururken galeta unsuzmu dondurmalıyız?
    yapmadan çnce birkaç yoruma ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  2. oradaki tarifin aynısını yapmadım. Biraz değiştirerek bu halini yaptım. Eğer dondurucuya düşünüyorsanız bence galetaunsuz dondurun afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı okumaktan mutlu oluyorum Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...